Το γλυκό τις ώρας.. κέικ μαρμπέ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 0 σχόλια

                                                                     Hello again!
                                                   Τελευταία μέρα τις εβδομάδας!
                                  Πως σκέφτεστε να περάσετε το Σαββατοκύριακο?
Το σημερινό ποστ δεν θα έχει σχέση με καλλυντικά και οτιδήποτε άλλο εχει να κάνει με αυτό αλλά με φαγητό...μιαμμιαμμιαμ!!!Και εγώ ειμαι λάτρεις του νόστιμου φαγητού και ειδικά των γλυκών χωρίς αυτά δεν ζω!!! Δυστυχώς!
Έτσι σήμερα έφτιαξα κεικ μαρμπε το οποίο ειναι τοσο νόστιμο που το μισώ το έχω φάει είδη :P Η εκτέλεση του ειναι πολυ εύκολη!Εαν επιθυμειτε να το φτιάξετε θα χρειαστείτε τα εξής υλικά..
4 αυγά
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 βιτάμ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φαρινάπ
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού (μπορειτε να βάλετε και ξύσμα λεμονιού αναλόγως με τα γούστα)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
100 γρ κουβερτούρα γιωτης

θα πρέπει να αφήσετε το βιταμ για καμιά ώρα σε θερμοκρασία δωματίου η να το βάλετε για 5 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ την ζάχαρη και τα αυγά περίπου για 10 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα και αλεύρι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου ακόμη στο τέλος ρίχνουμε ξύσμα πορτοκαλιού/λεμονιού αλάτι και βανιλια και τα χτυπάμε για ενα λεπτο ακόμη.θα χρειαστείτε επίσης ενα δεύτερο μπολ βάζουμε το 1/3 του μίγματος σε αυτο το μπολ( περιπου 5-6 κουταλιές τις σουπας βαζω εγω) και προσθέτουμε το κακαο και ανακατεύουμε πολύ καλα δημιουργώντας ενα καφέ μείγμα (επίσης για περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε 1 κου γλ νες καφέ)
Αφου ετοιμάσετε τα 2 μίγματα βουτυρώνουμε μια φόρμα για κεικ στη συνέχεια ρίχνουμε στην φορμα το 1/2 του λευκου μίγματος προσθέτουμε ολο το καφέ μειγμα που φτιάξαμε προηγουμένως πανω στο λευκο μηγμα  και τελος επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ξανά με το λευκο μηγμα δηλ ρίχνουμε το λευκο μηγμα πανω απο το καφε. Δημιουργούνται δηλ 3 στρώσεις μίγματος 2 απο λευκες και 1απο καφε . Επίσης μπορείτε με ενα κουτάλι να κάνετε κυκλους μες στο μειγμα για να δημιουργήσετε σχέδιο
Ψήνουμε το κεικ στους 180 βαθμους για μια ωρα.Οταν το κεικ ειναι έτοιμο γυρίστε το ανάποδα για να βγει απο την φόρμα αφήστε το καμια ωρα να κρυώσει σε ενα μπολακι με ζεστο νερο αφήστε την κουβερτούρα για 3-5 λεπτά να πάρει την υγρη μορφή και καλύψτε ολη την πάνω επιφάνεια του κεικ με σοκολάτα




                                                              Έτοιμο!! Καλή σας όρεξη!
                                                      Ελπίζω να σας αρέσουν τέτοια κεικ
                                                      Eσας πιο είναι το αγαπημένο σας κεικ?

                                                                      Φιλία πολλά
                                                            Θα τα ξαναπούμε σύντομα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας

ότι μας έκανε εντύπωση από το διαδίκτυο
 

©Copyright 2012-2013 Beautiful Lady Blog